Häckväxter

Med Häckväxter kan du skapa ett perfekt grönt staket som ger dig mycket privatliv på ett naturligt sätt. På den här sidan hittar du användbar information om de viktigaste typerna av häckplantor som används för att skapa ett grönt staket.

Det finns många typer av häckväxter, men inte alla häckar är lika lämpliga för användning som ett staket

Typer av Häckväxter

Bokhäcken (får inte förväxlas med en hornbalk) är utan tvekan en av de mest populära typerna av häckar. Den växer relativt snabbt, kräver inte för mycket underhåll och behåller också löven på vintern, så integritet garanteras.

Hornbeam, till skillnad från bokhäcken, tappar sina löv på vintern men har fördelen att det ställer mindre krav på underlaget. Även en långvarig fuktig jord (lera / lerjord) är inte ett problem för hornbalken.

Laurel häck är populär som en häckväxt eftersom den är hård och växer snabbt (40-50 cm per år). Den bildar snabbt en tät häck och växer också avsevärt i bredden. Det finns ett antal typer av lagrar. Prunus Rotundifolia är särskilt populär för användning som häckväxt.

Är det fuktigt länge, är det en lerjord eller är det ett humörigt (surt) substrat? Detta är viktigt att veta eftersom vissa typer av häckar ställer större krav på jordens sammansättning. Det är alltid möjligt att lägga till jordförbättringsmedel, men en våt lerjord förblir alltid fuktig.

Leave a Comment